Egy átáthatóbb Telkiért

Telki blog

Telki blog

Cirkuszt és kenyert a népnek

2024. május 02. - Telki blog

„Panem et circenses” ahogy Rómában mondták a Krisztus utáni második században. Ezt a stratégiát már akkor is politikai tőkeformálásra használták. Telkiben most a kenyér a családi napon a gyerekeknek kínált ingyen fagyalt, cirkusz pedig ugrálóvár és különböző drága országos szinten ismert előadóművészek fellépései jelentik. A helyi, tehetősebb lakosságot nem lehet krumpliosztogatással megvenni.

240px-599-circus-tent_svg.png

A fagylalt ára csupán kerekítési hibának is tekinthető a humoristák, zenészek, színészek tiszteletdíja és a Global terembérlése mellett. A DMF szervezőiroda közkézen forgó árlistája szerint az Itthon az otthonunkért egyesület csupán kedvességből tartott rendezvényeinek fellépői az alábbi árazással dolgoznak:

  • Alma Együttes – 630.000 Ft
  • Musimbe Dávid Dennis – 600.000 Ft

A további fellépők tiszteletdíjáról nem található az interneten hasonló adat.

A bálterem bérltéi díjáról pontos információkkal nem rendelkezünk, de hasonló eseményekre hasonló hotelekben, nettó 50.000 forint körül indulnak költségek egy estére. Ez a nagyjából 8-10 bejelentett eseményre körülbelül további 550.00 forintos költséget jelent.

Hogyan telik erre egy frissen alakult civil szervezetnek, amit szorgosan dolgozó munkásemberek, gyerekkel otthon maradt anyukák és kedvesen mosolygó nyugdíjasok alkotnak? Ennek fogunk utánajárni a következő posztban.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://telkiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6118395057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása